Linzensoep
Lekkere vullende linzensoep
Als de linzen gaar zijn kun je de soep pureren met een staafmixer. Zonder pureren heeft de soep wat meer structuur.
Serveer linzensoep met twee crackers.
Ingredienten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 tl kurkuma
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 500 ml water
- 1 (groente)bouillonblokje
- 100 gram gedroogde rode linzen
- (jozo)zout en peper
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
- 2 lijnzaad of vezelrijke crackers
Bereiding
- Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit in olijfolie in een pan.
- Voeg de kurkuma hieraan toe en bak kort mee.
- Voeg hierna de tomatenblokjes, het water met een bouillonblokje en de linzen toe.
- Laat de soep nu voor ongeveer een half uurtje doorkoken tot de linzen gaar zijn en roer regelmatig.
- Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout
- Roer als laatste het pakje kokosmelk erdoorheen.
bron: keerdiabetes2om trainings recept