Lijnzaadcrackers (met sesamzaad)

Beleg met oude kaas, of met een plak gerookte zalm. Ook lekker met geprakte avocado, hüttenkäse, komkommer en tomaat.

Ingredienten

Bereiding

  1. Meng de zaden en pitten met het (jozo)zout in een kom en voeg het water en de gedroogde kruiden toe.
  2. Laat dit 30 minuten staan.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Na 30 minuten hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag geworden.
  6. Verdeel het beslag over de bakplaat. Leg daarna nog een vel bakpapier er overheen en rol uit met een deegroller (of gebruik een lege fles) tot een dikte van ongeveer 2-3 mm.
  7. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackerplak circa 25 minuten in de oven tot knapperig.
  8. Snijd de crackerplak na het bakken met een pizzasnijder in gelijke stukken cracker en laat ze afkoelen.
  9. Als de crackers niet droog genoeg zijn, kun je ze na het snijden omkeren en nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers mooi droog en knapperig.
bron: voedingleeft (keerdiabetes2om)