Lijnzaadcrackers
Lijnzaadcracker beleggen met boter en oude kaas. Lekker bij tomatensoep.
Ingredienten
- 150 gram gebroken lijnzaad
- 100 gram zonnebloempitten (of 50 gram zonnebloempitten en 50 gram pompoenpitten)
- 180 ml water
- 1 tl zout (jodium)
- 3 el evt gedroogde kruiden naar keuze, zoals Italiaans / Provençaalse
- Benodigdheden: bakpapier, deegroller, pizzasnijder
Bereiding
- Meng de zaden en pitten met het (jozo)zout in een kom en voeg het water en de gedroogde kruiden toe.
- Laat dit 30 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Na 30 minuten hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag geworden.
- Verdeel het beslag over de bakplaat.
- Leg daarna nog een vel bakpapier er overheen en rol uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 2-3 mm.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier
- Bak de crackerplak circa 25 minuten in de oven tot knapperig.
- Snijd de crackerplak na het bakken in gelijke stukken met een pizzasnijder en laat ze afkoelen.
- Als de crackers niet droog genoeg zijn, kun je ze na het snijden omkeren en nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers mooi droog en knapperig.
bron: voeding leeft