Kabeljauw met botersaus en kappertjes, prei en sperziebonen

Voor de niet koolhydraatarmen server met in oven gebakken aardappele (oven 200 graden, halfkruimige aardappelen met olijfolie verdelen over bakplaat en 30-40 minutn bakken in de oven.

Ingredienten

Bereiding

  1. Snij de pri in de lengte in rolletjes van 10 cm
  2. Verwijder de steelaanzetten van de sperciebonen
  3. Snipper de sjalotten
  4. Pers de knoflook (of hak heel fijn)
  5. Verhit 1/2 el roomboter pp in en koekenpan met deksel op middelhoog vuur
  6. Bak de prei met de knoflook en de helft van de sjalotten 3-4 minuten
  7. Blus af met de bouillon en voeg de sperciebonen toe
  8. Doe het deksel erop en breng aan de kook
  9. Kook voor 10-12 minuten (of tot bonen beetgaar zijn)
  10. Giet af en bewaar apart
  11. Voor de vinaigrette.
  12. Meng in een kom pp 1/2 el extra vierge olijfolie met 1 tl wittewijnazijn, 1 tl mosterd met de overige sjalot
  13. Dep de kabeljouw droog en bestrooi evt met peper en zout (kan ook later)
  14. verhit 1/2 el roomboter ppin een koekenpan op hoog vuur.
  15. Bak de kabeljauw in 1 - 2 minuten per kant en verdeel over de borden en bestrooi evt met peterselie
  16. Voeg 1/2 el roomboter pp en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw op hoog vuur
  17. Bak dit voor 2-3 minuten tot boter lichtbruin en schuimig is.
  18. Schenk dit over kabeljauw
  19. Meng de vinaigrette naar smaak met de speciboen en prei en verdeel dit over de borden met kabeljauw
bron: Hello Fresh