Kabeljauw met botersaus en kappertjes, prei en sperziebonen
Voor de niet koolhydraatarmen server met in oven gebakken aardappele (oven 200 graden, halfkruimige aardappelen met olijfolie verdelen over bakplaat en 30-40 minutn bakken in de oven.
Ingredienten
- 2 st prei
- 500 g sperciebonen
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- bos (20g) verse peterselie
- 4 kabeljauwfilets
- 40 g kappertjes
- 1l groentebouillon
- olijfolie
- roomboter
- wittewijnazijn
- mosterd
- peper/zout
Bereiding
- Snij de pri in de lengte in rolletjes van 10 cm
- Verwijder de steelaanzetten van de sperciebonen
- Snipper de sjalotten
- Pers de knoflook (of hak heel fijn)
- Verhit 1/2 el roomboter pp in en koekenpan met deksel op middelhoog vuur
- Bak de prei met de knoflook en de helft van de sjalotten 3-4 minuten
- Blus af met de bouillon en voeg de sperciebonen toe
- Doe het deksel erop en breng aan de kook
- Kook voor 10-12 minuten (of tot bonen beetgaar zijn)
- Giet af en bewaar apart
- Voor de vinaigrette.
- Meng in een kom pp 1/2 el extra vierge olijfolie met 1 tl wittewijnazijn, 1 tl mosterd met de overige sjalot
- Dep de kabeljouw droog en bestrooi evt met peper en zout (kan ook later)
- verhit 1/2 el roomboter ppin een koekenpan op hoog vuur.
- Bak de kabeljauw in 1 - 2 minuten per kant en verdeel over de borden en bestrooi evt met peterselie
- Voeg 1/2 el roomboter pp en de kappertjes toe aan de koekenpan van de kabeljauw op hoog vuur
- Bak dit voor 2-3 minuten tot boter lichtbruin en schuimig is.
- Schenk dit over kabeljauw
- Meng de vinaigrette naar smaak met de speciboen en prei en verdeel dit over de borden met kabeljauw
bron: Hello Fresh