Varkenshaas met rodebieten, gebakken peer en walnootsalade
Voor de niet koolhydraatarmen serveren met gekookte krieltjes
Ingredienten
- 4 rode uien
- 4 st varkenshaas
- 665 g voorgekookte rode bieten
- 2 peren
- 80 g gemengde sla
- 20 g walnoten
- roomboter
- balsamicoazijn
- mosterd
- honing
- witte wijnazijn
- extra vierge olijf olie
- peper zout
Bereiding
- Snij de rode ui in halve ringen
- Wrijf de varkenshaas in met peper en zout
- verhit el roomboter in een koekenpan
- bak de varkenshaas met de rode uit 2-3 minuten per kan op hoog vuur
- dek de pan af en bak nog 5-6minuten op middelhoog vuur
- haal de varkenshaas uit de pan en verpak in aluminiumfolie (laat rusten)
- blus de ui af met zarte balsamicoazijn en laat dit 2-3 minuten al roerend inkoken
- snij de rode bieten in blokjes van 2 cm
- verwijder het kokhuis van de peer en snijd in parten
- verhit 1 el roomboter in een koekenpan
- bak de peer 1-2 minuten per kant
- meng in een saldekom de mosterd, hoing, wittewijnazijn en extravierge ofijolie met peper en zout tot een dressing
- voeg de gemenge sla, rode biet en walnoot aan toe en meng dit
- verdeel sla, peer en varkenhaas over de borden.
bron: Hello Fresh