Gebakken zalmfilet met zeekraal en venkel
Voor de de niet koolhydraatarmen, serveer met in oven gebakken krieltjes (halveer krieltjes meng ze met olijfolie en bak 30 minuten in over van 180 graden)
Ingredienten
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- 2 st venkel
- 1 citroen
- 10 g dille
- 4 st Zalmfilet met huid
- 100g Zeekraal
- Mayo
- 4 el roomboter
- Peper en Zout
Bereiding
- Snipper de rode ui en snij de knoflook fijn (of pers)
- Halveer de venkel, snij in kwarten en verijder de harde stengels en kern
- Snipper de venkel
- Pers de citroen
- Hak de dille grof
- Verhit roomboter in hapjespan en fruit de rode ui 2-3 minuten
- Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze 10-12 minuten
- Blus af met 3el water pp en laat inkoken to grootste deel van vocht is verdampt
- Meng 1/2 tl citroensap pp meet de mayonaise
- Dep Zalmfilet droog
- Verhit 1el olijfolie pp in een koekenpan
- Bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.
- Draai om en bak nog 1-2 minuten
- Fruit in andere koekenpan de knoflook in olijfolie en voeg de zeekraal toe.
- Verdeel venkel op het bord, leg de zalmfilet erbovenop. Schep hier de zeekraal en dille beovenop. Serveer met citroenmayo
bron: onbekend