Gebakken zalmfilet met zeekraal en venkel

Voor de de niet koolhydraatarmen, serveer met in oven gebakken krieltjes (halveer krieltjes meng ze met olijfolie en bak 30 minuten in over van 180 graden)

Ingredienten

Bereiding

  1. Snipper de rode ui en snij de knoflook fijn (of pers)
  2. Halveer de venkel, snij in kwarten en verijder de harde stengels en kern
  3. Snipper de venkel
  4. Pers de citroen
  5. Hak de dille grof
  6. Verhit roomboter in hapjespan en fruit de rode ui 2-3 minuten
  7. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze 10-12 minuten
  8. Blus af met 3el water pp en laat inkoken to grootste deel van vocht is verdampt
  9. Meng 1/2 tl citroensap pp meet de mayonaise
  10. Dep Zalmfilet droog
  11. Verhit 1el olijfolie pp in een koekenpan
  12. Bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid.
  13. Draai om en bak nog 1-2 minuten
  14. Fruit in andere koekenpan de knoflook in olijfolie en voeg de zeekraal toe.
  15. Verdeel venkel op het bord, leg de zalmfilet erbovenop. Schep hier de zeekraal en dille beovenop. Serveer met citroenmayo
bron: onbekend