Venkelsoep met zalmsnippers
met bosui, zure room en limoen.
In het orginele recept van hello fresh werd gebonden met 1 kilo aardappelen. dat vervangen we hier door knolselderij. Aardappel bevat per 100 g zo’n 17g koolhydraten, knolselderij 7g. Nog steeds wel aanzienlijk.
In het groene deel van de prei zit veel vitamine B6. Niet weggooien dus. Viatamine B6 is belangrijk voor je spieren en goed voor je immuunsysteem.
Weetje: veel mensen krijgen te weinig vitamine D binnen. Dit vitamine versterkt het immuunsysteemen is nodig voor de opname van calcium. Gerookte zalm bevat veel vitamine D.
Ingredienten
- 4 uien
- 2 tenen knoflook
- 4 st venkel
- 2 st prei
- bosui
- knolselderij
- 100m g zure room
- 300-400 g (Warm)gerookte zalm
- 1 limoen
- 1,8 l visbouillon
- roomboter
- witte balsamicoazijn
- peper zout
Bereiding
- Maak de visbouillon van bouillonblokjes
- Snij de ui in hlave ringen
- Pers of hak de knoflook fijn
- Halveer de venkel, snij in kwarten en verwijder het harde stuk, snij nu in reepjes
- Snij de bosui in fijne ringen, bewaar wit en groen apart
- Verhit 1/2 el rooboter pp in een soepppan
- Bak de ui knoflook en witte deel van de bosui in 3-4 minuten glazig
- Voeg de prei en venkel toe en bak nog 2-3 minuten
- Blus met 1el witte balsamicoazijn
- Voeg de visbouillon toe
- Breng aan de kook en kook voor 8 - 10 minuten met deksel
- Schil de knolselderij en snij in kleine blokjes, voeg dit toe aan de soep en kook nog 10 minuten met deksel
- Verlaag het vuur en kook nog 5 minuten zonder deksel
- Voeg zure room toe en verwarm nog 1 minuut
- snij limoen in partjes
- Breng soep op smaak met zout en peper
- knijp per persoon een partje limoen uit boven de soep.
- Verdeel de soep over de borden en garneer met de zalmsnippers en groene deel van de bosui, garneer met overige partjes limoen.
bron: Hello Fresh