Gegrilde groenten met pastinaakfrietjes en gebakken zalm
Ingredienten
- 450 gram pastinaak (of voorgesneden)
- 1 aubergine
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 knoflookteen
- 2 stukjes zalmfilet of moot (à 150 gram per stuk)
- 2 el mayonaise
- extra vierge olijfolie
- peper en (jozo)zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pastinaak in frietjes van een halve centimeter.
- Hussel ze door met wat olijfolie en bestrooi ze met peper en (jozo)zout.
- Zet ze in de oven voor 25-30 minuten.
- Schep ze halverwege ook even om.
- Snijd ook de groente in lange repen van ongeveer 2 centimeter breed.
- Leg de groente en de ongepelde knoflookteen op de bakplaat.
- Giet er flink olijfolie overheen en strooi er wat peper en (jozo)zout overheen.
- Schep de groente om.
- Zet bij de frietjes in de oven en laat even lang mee grillen.
- Bak of gril de zalmfilets in olijfolie ca. 6 minuten.
- Keer halverwege om.
- Haal de groente en frietjes uit de oven en verdeel over de borden.
- Serveer met de zalmfilet en mayonaise.
bron: Keerdiabetes2om