Gegrilde groenten met pastinaakfrietjes en gebakken zalm

Ingredienten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes van een halve centimeter.
  3. Hussel ze door met wat olijfolie en bestrooi ze met peper en (jozo)zout.
  4. Zet ze in de oven voor 25-30 minuten.
  5. Schep ze halverwege ook even om.
  6. Snijd ook de groente in lange repen van ongeveer 2 centimeter breed.
  7. Leg de groente en de ongepelde knoflookteen op de bakplaat.
  8. Giet er flink olijfolie overheen en strooi er wat peper en (jozo)zout overheen.
  9. Schep de groente om.
  10. Zet bij de frietjes in de oven en laat even lang mee grillen.
  11. Bak of gril de zalmfilets in olijfolie ca. 6 minuten.
  12. Keer halverwege om.
  13. Haal de groente en frietjes uit de oven en verdeel over de borden.
  14. Serveer met de zalmfilet en mayonaise.
bron: Keerdiabetes2om