Hamburger met spinazie, feta en pastinaak

Ingredienten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pastinaken en snijd deze in de lengte.
  3. Leg ze in een ovenschaal of op bakpapier op het ovenrooster en besprenkel met olijfolie.
  4. Bak ze gaar in ongeveer 20 minuten (af en toe omkeren in de oven).
  5. Bestrooi het tartaartje met peper en een klein beetje (jozo)zout.
  6. Als de pastinaken bijna gaar zijn (even met de vork prikken of de binnenkant zacht is en rooster tijdens de laatste minuten de pijnboompitten mee), doe dan een klontje roomboter in de pan en bak het tartaartje in 5-7 minuten aan beide kanten gaar.
  7. Was ondertussen de spinazie en roerbak deze op hoog vuur in 2-3 minuten gaar in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  8. Eventueel kun je er een teentje knoflook doorheen persen en citroensap toevoegen.
  9. Als de spinazie bijna gaar is, strooi je de pijnboompitten erdoor en verkruimel je de feta erboven.
  10. Schep even goed door in de pan en serveer het dan op een bord, samen met het tartaartje en de pastinaken.
bron: Keerdiabetes2om