Koude kippesto salade
Je kunt ook alles meenemen in een bakje of trommel. Bind eventueel een koelelement om het bakje of trommel.
Rasp een beetje Parmezaanse kaas over je salade.
Laat evt de parmezaanse kaas weg of vervang voor de boerenkaas.
Ingredienten
- 2/3 komkommer
- 10 kleine tomaatjes
- 100 gram gemengde groene bladsla naar keuze
- 2 kipdijfilets (ca 150 gram totaal)
- scheutje extra vierge olijfolie
- 4 flinke el pesto (zelf gemaakt of uit een potje)
- 2 handjes pijnboompitten
- optioneel: Parmezaanse kaas
Bereiding
- Snijd de komkommer in stukjes en halveer de tomaatjes.
- Meng dit door de salade en leg op een bord.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak dit rustig aan in een scheutje olijfolie.
- Roer hier de pesto doorheen en leg het op de salade.
- Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder boter of olie en bestrooi de salade ermee.
bron: lunch