Courgettesoep

Pompoenpitten bevatten veel zink. Zink is een belangrijk mineraal voor de groei en de afweersystemen en zit mn in dierlijke producten. Vegetariers moeten dus extra op hun inname van zink letten.

evt serveren met toast met bospaddenstoelenpesto.

De aardappel als bindmiddel uit het oorspronkelijke recept is weggelaten.

Ingredienten

Bereiding

  1. schaaf een paar dunne linten van de courgettes
  2. snij de rest in kleine blokjes
  3. snij de ui in grove stukken
  4. verhit olijfolie in een grote pan
  5. fruit de ui een paar minuten tot glazig
  6. voeg de courgetteblokjes toe en bak een paar minuten mee
  7. voeg 1 a 1 1/2 l water toe met 2-4 bouillonblokjes
  8. kook nog een aantal minuten
  9. pureer de soep
  10. rooster de pompoenpitten in een koekenpan
  11. bak daarna de courgettelinen een paar minuten in de koekenpan met wat olijfolie
  12. verdeel de soep over kommen, verdeel de courgettelinten, garaspte kaas en pompitten erover
bron: zelf