Notenbrood
Laat het brood helemaal afkoelen voor serveren. Bewaar het in een theedoek in de koelkast (1 week) of vries het in.
Eet voor dit ontbijt 1 dikke plak of 2 dunne plakjes notenbrood per persoon. Besmeer ze met roomboter en beleg met boerenkaas en komkommer. (laat in dat geval de chocola weg uit het recept).
Ingredienten
- 100g amandelen
- 100g hazelnoten
- 100g sesaamzaad
- 100g zonnebloempitten
- 100g lijnzaad
- 100g pompoenpitten
- 1 tl (jozo)zout
- 2 el extra vierge olijfolie
- 5 eieren
- optioneel: 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
Bereiding
- Verwarm de over voor op 180 graden
- Hak de pure chocolade en noten in stukjes.
- Doe alle noten, pitten en zaden in een kom samen met het (jozo)zout en de olie.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng alles goed.
- Schenk het beslag in een met olijfolie ingevet cakeblik
- bak het 60 - 70 min in de oven
- Mocht de bovenkant van het brood erg bruin worden, kun je voor de resterende oventijd een stuk aluminiumfolie over het blik doen.
bron: onbekend