Notenbrood

Laat het brood helemaal afkoelen voor serveren. Bewaar het in een theedoek in de koelkast (1 week) of vries het in.

Eet voor dit ontbijt 1 dikke plak of 2 dunne plakjes notenbrood per persoon. Besmeer ze met roomboter en beleg met boerenkaas en komkommer. (laat in dat geval de chocola weg uit het recept).

Ingredienten

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180 graden
  2. Hak de pure chocolade en noten in stukjes.
  3. Doe alle noten, pitten en zaden in een kom samen met het (jozo)zout en de olie.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng alles goed.
  5. Schenk het beslag in een met olijfolie ingevet cakeblik
  6. bak het 60 - 70 min in de oven
  7. Mocht de bovenkant van het brood erg bruin worden, kun je voor de resterende oventijd een stuk aluminiumfolie over het blik doen.
bron: onbekend