Goulashsoep met kalfssukade
serveer met gesneden krulselderij, zure room en evt chilivlokken. voor de koolhydraatarmen evt met een bruin broodje.
Ingredienten
- 400 g knolselderij
- 2 paprika's
- 2 winterwortels (gele)
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- 1el gerookte paprikapoeder
- 1el karwijzaad
- 250 g gegaarde sukkade (of ander draadjesvlees)
- 1 blik tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1,25l runderbouillon
- roomboter
- peper/zout
Bereiding
- schil de knolselderij in blokjes van 1-2 cm
- snij de wortel in plakjes/blokjes
- snij de paprika in blokjes van 1cm
- snipper de ui
- pers de knoflook
- verhit 2 el boter in een soeppan
- voeg paprika, knoflook, ui en wortel toe
- voeg paprikapoeder en karwijzaad toe
- bak alles 1 - 2 minuten
- voeg kalfsukkade met tomatenpuree toe
- bak dit nog 2 minuten
- voeg tomatenblokjes de knolselderij en runerbouillon toe
- laat 10-12 minuten zachtjes koken tot knolselderij gaar is.
bron: hello fresh