Stoofvlees met knolselderij en rode kool

Rode kool

Knolselderijpuree

Eet met stoofvlees uit onderstaand recept.

Stoofvlees

Ingredienten

Bereiding

  1. Snijde spekloap in stukjes en braad deze even aan.
  2. Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur in een braadpan bruin
  3. (er mag geen sap uit het vlees komen)
  4. Haal het vlees uit de pan
  5. Pel tijdens het braden de ui en snij in dikke plakken
  6. Pers de knoflook
  7. Fruit ui en knoflook in de pan met beetje olijfolie
  8. Schil de wortels en snij in plakjes en voeg toe aan uien. Bak dit mee
  9. Voeg bouillon, tomatenpuree, azijn, kruiden, peper en zout toe aan het vlees.
  10. Laat die nu ongeveer 3 uur stoven, blijf roeren en zorg dat het niet droog kookt, voeg evt water toe
  11. Snij de champignons in dikke plakken en voeg dit toe aan het vlees 10 minuten voor opdienen.
  12. Snij de peterselie fijn en strooi dit erover vlak voor het opdienen.
bron: onbekend