Stoofvlees met knolselderij en rode kool
Rode kool
- snij of rasp een rode kool. snij of rasp een granny smith appel.
- laat in een par een blokje roomboter smelten voeg rode kool en appel toe met een eetlepel azijn en 1 of meer kruidnagels en een theelepel kaneel. voeg als laatste 2 kopjes water toe.
- doe deksel op de pan en laat een uur op laag vuur smoren.
Knolselderijpuree
- Schil een knolselderij en snij in stukken.
- Zet de knolselderij op met een laagje water en beetje zout en laat 10-15 minuten koken.
- Giet het water af en stamp de knolselderij tot puree.
- Voeg naar smaak peper en klontje roomboter toe.
Eet met stoofvlees uit onderstaand recept.
Stoofvlees
Ingredienten
- 80 gram speklap
- 250 gram runderstoofvlees
- 3 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 el extra vierge olijfolie
- 150 gram wortels
- 1 bouillonblokje
- 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
- scheutje azijn
- paar takjes tijm
- paar takjes oregano
- chilivlokken
- (jozo)zout en peper
- 1 doosje champignons
- 1 bosje peterselie
Bereiding
- Snijde spekloap in stukjes en braad deze even aan.
- Voeg het vlees toe en bak op hoog vuur in een braadpan bruin
- (er mag geen sap uit het vlees komen)
- Haal het vlees uit de pan
- Pel tijdens het braden de ui en snij in dikke plakken
- Pers de knoflook
- Fruit ui en knoflook in de pan met beetje olijfolie
- Schil de wortels en snij in plakjes en voeg toe aan uien. Bak dit mee
- Voeg bouillon, tomatenpuree, azijn, kruiden, peper en zout toe aan het vlees.
- Laat die nu ongeveer 3 uur stoven, blijf roeren en zorg dat het niet droog kookt, voeg evt water toe
- Snij de champignons in dikke plakken en voeg dit toe aan het vlees 10 minuten voor opdienen.
- Snij de peterselie fijn en strooi dit erover vlak voor het opdienen.
bron: onbekend