Zalm in mosterdsaus
Ingredienten
- 2 venkels
- 4 el verse peterselie
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
- 1 ui
- 4 el mosterd
- 75 ml slagroom
- 1/2 blokje groent of visbouillon met 100-150 ml water
- 300 gram zalmmoot ( diepvrieszalm)
- 3 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- verwarm de over op 180 graden
- Snij de venkel in dunne plakken
- Snij el peterselie en venkelgroen fijn
- pers knoflook
- mix alles met peper en zout met scheut olijolie.
- zet 30 minuten in de oven
- Snij de ui fijn en bak zachtjes met wat boter of olijfolie en 1 el peterselie
- voeg de mosterd , slagroom en bouillon toe
- laat dit inkoken to de helft van vocht is verdampt
- breng op smaak met peper en zout
- verhit nu de grilpan op hoog vuur
- bestrijk de zalfilet met olijfolie en peper
- leg dit in de grillpan en bak ongeveer 6 minuten - keer halverwege om
- schep saus op het bord met daarop de gegrilde zalm, serveer dit met de ovengroente.
bron: voeding leeft