Ovenschotel rodekool zoete aardappel
Lekkere kruidige overschotel voor in de herfst. Met geuren van kaneel.
    Ingredienten
    
        
            - 600 g rode kool (gesneden van de AH 2x 300 gram)
 
        
            - 1 kg zoete aardappel
 
        
            - 4 aardappelen
 
        
            - 3 appels
 
        
            - 2 uien
 
        
            - 500g rundergehakt
 
        
            - paar eetlepels Euroma Traybake groente of Euroma Hollandse kruiden Ovengroente
 
        
            - olijfolie
 
        
            - melk
 
        
            - boter
 
        
    
    Bereiding
    
        
            - Verhit de over op 200 graden
 
        
            - Schil de (zoete) aardappels en snij in blokjes.
 
        
            - Snipper de ui
 
        
            - Schil de appels en snij 2 ervan in kleine blokjes en 1 in plakjes
 
        
            - Zet de (zoete) aardappelen op  in een laag water en kook tot gaar is.
 
        
            - Fruit ondertussen de ui een paar minuten in een beetje olijfolie
 
        
            - Voeg het gehakt toe en bak rul
 
        
            - Voeg de appel en een paar eetlepels (2/3) van de kruiden toe bak heel even mee.
 
        
            - Voeg de rode kool met wat water toe en laat dit ongeveer 20 minuten koken.
 
        
            - Giet de aardappelen af en pureer met wat boter en melk
 
        
            - Schep het gehakt rode kool mengsel in een overschaal, dek af met de aardappelpuree en verdeel de aardappelplakjes erover
 
        
            - Bak 20 minuten in de oven
 
        
    
bron: AH