Ovenschotel rodekool zoete aardappel

Lekkere kruidige overschotel voor in de herfst. Met geuren van kaneel.

Ingredienten

Bereiding

  1. Verhit de over op 200 graden
  2. Schil de (zoete) aardappels en snij in blokjes.
  3. Snipper de ui
  4. Schil de appels en snij 2 ervan in kleine blokjes en 1 in plakjes
  5. Zet de (zoete) aardappelen op in een laag water en kook tot gaar is.
  6. Fruit ondertussen de ui een paar minuten in een beetje olijfolie
  7. Voeg het gehakt toe en bak rul
  8. Voeg de appel en een paar eetlepels (2/3) van de kruiden toe bak heel even mee.
  9. Voeg de rode kool met wat water toe en laat dit ongeveer 20 minuten koken.
  10. Giet de aardappelen af en pureer met wat boter en melk
  11. Schep het gehakt rode kool mengsel in een overschaal, dek af met de aardappelpuree en verdeel de aardappelplakjes erover
  12. Bak 20 minuten in de oven
bron: AH