Ovenschotel rodekool zoete aardappel
Lekkere kruidige overschotel voor in de herfst. Met geuren van kaneel.
Ingredienten
- 600 g rode kool (gesneden van de AH 2x 300 gram)
- 1 kg zoete aardappel
- 4 aardappelen
- 3 appels
- 2 uien
- 500g rundergehakt
- paar eetlepels Euroma Traybake groente of Euroma Hollandse kruiden Ovengroente
- olijfolie
- melk
- boter
Bereiding
- Verhit de over op 200 graden
- Schil de (zoete) aardappels en snij in blokjes.
- Snipper de ui
- Schil de appels en snij 2 ervan in kleine blokjes en 1 in plakjes
- Zet de (zoete) aardappelen op in een laag water en kook tot gaar is.
- Fruit ondertussen de ui een paar minuten in een beetje olijfolie
- Voeg het gehakt toe en bak rul
- Voeg de appel en een paar eetlepels (2/3) van de kruiden toe bak heel even mee.
- Voeg de rode kool met wat water toe en laat dit ongeveer 20 minuten koken.
- Giet de aardappelen af en pureer met wat boter en melk
- Schep het gehakt rode kool mengsel in een overschaal, dek af met de aardappelpuree en verdeel de aardappelplakjes erover
- Bak 20 minuten in de oven
bron: AH