Mosterdsoep met prei en pastinaak

Ineens had ik zin in mosterdsoep. Niet uit een pakje of zakje, maar zelf gemaakt. Is niet moeilijk. Basis van de meeste soep is toch uit knoflook en bouillon. Deze keer met met pastinaak als binder en prei voor lekker. En natuurlijk veel mosterd.

Ingredienten

Bereiding

  1. Snijd de prei in dunne ringetjes, houd wat malse preiringetjes achter voor de garnering.
  2. Schil en snijd de pastinaak in kleine stukjes
  3. Snipper de ui en fruit aan in wat roomboter.
  4. Voeg de pastinaak toe. fruit nog even mee
  5. Rasp de verse gember en voeg toe.
  6. Knijp de knoflook erboven uit en voeg de preiringen toe.
  7. Roer door en bak alles nog 5 minuten tot de prei zachter begint te worden.
  8. Voeg de bouillon toe. Laat heel zachtjes koken tot de prei helemaal zacht is.
  9. Bak ondertussen de spekjes uit.
  10. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg eerst 1 el (milde) Zaanse mosterd toe en roer goed door. Proef! Hou je erg van mosterd? Neem dan gerust meer!
  11. Serveer met een flinke lepel crème fraîche, uitgebakken spekjes en de achtergehouden (rauwe) preiringetjes. Maal er tenslotte nog wat peper over, eet smakelijk!
bron: internet inspiration